Grænsefladeworkshops

Grænsefladeproblemer er ikke negative – de er potentiale!

Grænsefladeworkshops

MoveMentor faciliterer løsning af grænsefladeproblemstillinger mellem afdelinger i en virksomhed. Det handler om at løse problemer, spare diskussioner – og penge!

En arketypisk grænsefladeproblematik er mellem produktionen og salg/marketing. Produktionen forventer klare langsigtede salgsprognoser fra salgsafdelingen, men får i stedet hasteordrer.  Salgsafdelingen forventer fleksibilitet fra produktionen, men får kun brok – selv når de sælger ekstra godt. Problemstillingen har eksisteret siden industrialismens fødsel.

Løsningen er en kvalificeret dialogproces, Departmental Interface Development Process (DIDPRO) som bygger på mediationsprocessen og beslægtede værktøjer.

De positive effekter ved at løse grænseflade-problemstillinger er betydelige. Ikke kun for den daglige trivsel, men også for den økonomiske bundlinje. Løsning af grænsefladen mellem Salg og Produktion har i visse tilfælde givet reduktion af spild med 35% og øget indtjening på 25%.

Konflikter er ikke farlige. Vi kan i stedet betragte dem som fastlåst energi. Når en konflikt løses, bliver den bundne energi til positiv energi, og parterne oplever en tilstand, der er væsentlig bedre end deres normalsituation. Derfor ligger der et stort menneskeligt og økonomisk potentiale i at løse små og store konflikter.